Jeg har dokumentert opplæring fra flere HMS kompetansesentre knyttet til forebyggende brannvern for særskilte brannobjekter.
Stadig flere store bedrifter velger å kjøpe tjenester innenfor HMS/IK eksternt, da interne ressurser for formålet fører til store kostnader. Hos mindre og mellomstore bedrifter blir det nå i større grad enn tidligere fokusert på HMS/IK, ikke minst siden lovverket pålegger bedriften dokumentert ivaretagelse.
Jeg utarbeider fullstendig dokumentasjon innenfor brannvern og sikring, og til oversikter benyttes DAK verktøyet (dataassistert konstruksjon) Autocad.
Særskilte brannobjekt - § 13 objekter/bygg
Hver av landets kommuner er pålagt gjennom brannvernloven § 13 å velge ut og registrere særskilte brannobjekter som er viktig for den samfunnsmessige funksjon. Disse skal kommunen/brannvesenet føre særskilt kontroll med.
I Norge utgjør dette over 30.000 objekter, med flere hundretusen virksomheter i.
Alle virksomheter (brukere) er underlagt internkontrollreglene (HMS) i dag, samt brannvernloven og lov om elektriske anlegg som gjelder uansett om det er virksomhet i bygget eller ei.
Forebyggendeforskriften (FOBTOT) kategoriserer disse i 3 typer.
- A-objekter
- B-objekter
- C-objekter
A-objekter er bygg/områder hvor mange liv kan gå tapt (mer enn 5 liv)
B-objekter er hvor stor brann kan medføre at store verdier går tapt, eks. store arbeidsplasser, viktige bedrifter og store samfunnsviktige knutepunkter. m.v.
C-objekter er stort sett fredet og vernet bebyggelse.
Etter internkontrollforskriften (HMS) skal alle virksomheter/arbeidsplasser ha et internkontrollsystem som også omfatter personsikkerheten i bygningen for ansatte/innsatte/innlagte/elever/soldater/kunder/gjester/beboere og tilfeldig besøkende m.v. dersom brann eller annen ulykke oppstår.
Det skal føres en logg over alle kontroller, øvelser, opplæring og hendelser i alle virksomheter også for brannsikkerhetsarbeidet i bygget/enheten i eget brann-internkontrollsystem/brannprotokoll.
Jeg leverer forskriftsmessig branndokumentasjon av høy kvalitet. Dokumentasjonen er tilpasset den enkeltes kundes behov, etter kravene som stilles i gjeldende lover og forskrifter.
En fullverdig branndokumentasjon består av:
- Ajourførte branntegninger
- Tilstandsrapport/risikoanalyse
Er dette ivaretatt hos deg som eier og/eller bruker?